Danmarks næste klassiker 2023 -©Nicolai SKov

Danmarks næste klassiker 2023

Charlotte Steen deltager i Danmarks næste klassiker 2023

Charlotte er med i den ny sæson af Danmarks næste klassiker som bliver sendt midt i februar på DR1 og DR TV.

Se første afsnit af Danmarks næste klassiker her S4:E1 Stripperstang eller fiskebord

Charlottes bud på en stol – Danmarks næste klassiker

Charlottes bud på  system til affaldssortering

Charlottes forslag til børnestol.


Charlottes forslag til entré møbel til Mary Elizabeths børnehospital ved Rigshospitalet.


Lampe Danmarks næste klassiker - Charlotte Steen

Lampen er en prototype skriv til kontakt@kvindesmedien.dk for mere information.


Bord mål 90cm x 60cm – Stang og bordplade laves efter ønske. Kontakt Charlotte for mere information 32 57 76 58
Foto: @anemone_sommer

Danmarks næste klassiker – sæson 4
DR er klar med en ny sæson af det populære designprogram.
Følg med på DR 1 og på DRTV, når der er premiere tirsdag 14. februar kl 20.00.

Danmarks næste klassiker 2023 - ©Nicolai SKov

Foto © Nicolai SKov

Fem nye, håbefulde designere er klar til at prøve at løfte arven fra gamle mestre som Wegner, PH, Børge Mogensen og Nanna Ditzel. I denne sæson har dommerne – de to prisvindende designere – Louise Campbell og Kasper Salto – valgt, at sætte funktionaliteten i højsædet. Der er simpelthen ikke plads til flere skumfiduser, der kan stå på højkant,men derimod behov for brugbare og holdbare møbler, der kan bestå i årtier.

I hvert program præsenteres de fem designere for en ny designkategori, hvorefter de på bare tre uger skal prøve at skabe en ny klassiker. Gennem programmerne kæmper de om at få deres designs på vinderpodiet, og dermed have et “lod med i puljen”, når dommerne skal kåre vinderen af ‘Danmarks næste klassiker’.

I denne sæson skal de dygtige designere gennem seks afsnit prøve kræfter med kategorierne; Bord, lampe, børnemøbel, opbevaring og stol. Men der gemmer sig også en vaskeægte designoverraskelse, når vært Mette Bluhme Rieck afslører, hvad der gemmer sig bag kategorien med det store spørgsmålstegn. Her får designerne nemlig virkelig mulighed for at gøre en kæmpe forskel, når der skal skabes tro, håb og drømme til 179 enestuer på Mary Elizabeth Børnehospital.

Det bliver en hård kamp mod tiden, troen på egne evner og at komme op med de gode ideer, når Danmarks næste klassiker skabes.

Deltagerliste:

Charlotte Steen (57) driver designværkstedet Kvindesmedien, der blev etableret i 1997, som ligger på Christiania, hvor hun også bor. Charlotte er designer og håndværker, og er med i produktionen af smediens værker og skulpturer. Hun har med 27 år som selvstændig designer en enorm erfaring med at udvikle design efter kundernes ønsker. Charlotte har altid en finger med i designprocesser og produktion, der udmunder i det minimalistiske udtryk som følger den nordiske designarv og som er en del af Kvindesmediens dna. Charlotte er desuden mor til to og farmor, og familien bor tæt på det hus, som Charlotte og hendes mand byggede for 25 år siden.

Aviaaja Ezekiassen (33) er født og opvokset i Nuuk og flyttede til Aarhus som 20-årig for at studere arkitektur på Arkitektskolen. Aviaaja bor på Nørrebro, i en lille toværelses lejlighed med sin hund, hvorfra hun også driver sit eget selvstændige virksomhed som designer. Med sin grønlandske/danske oprindelse, bidrager Aviaaja med et andet design-dna til den danske designscene. Hun ønsker at gøre op med stereotyper om Grønland og udvide forståelsen af, hvad grønlandsk kunsthåndværk og design er for en størrelse.

Thomas Albertsen (44) bor med sin familie i et hus i Valby, hvorfra han også skaber møbler fra sit værksted. Thomas blev i 2007 uddannet på Designuddannelsen på Det Kongelige Akademi, hvor han dykkede ned i industrielt design. Han driver en selvstændig virksomhed og har blandt andet været initiativtager til en foreningen Danish Design Makers, der udstiller for omkring 20 designere på den internationale scene. Thomas emmer af skabertrang og lysten til at bygge og skille ting fra hinanden har været der siden, han var barn, hvor han sågar sprang ting i luften.

Anne Bronton (27) bor i Stauning i vestjylland med sin kæreste og datteren Marie på et år. Hun er uddannet designteknolog med en overbygning som møbel- og interiørdesigner i 2020. Hun har med sin virksomhed ‘Anne Broten’ blandt andet fokus på funktionalitet og behovet for at nyde design atypiske steder, hvorfor hun også har lavet møbler med fokus på æstetiske modeller til ældre og mobilitets-udfordrede. Eksempelvis har hun designet to forskellige rollatorer og møbler, der hjælper mobiliteten, og som hun mener signalerer noget andet, end traditionelle mobilititetsmøber. Anne producerer derudover lydabsorberende relief kunstværker, der med hjælp fra Carl Hansen og søn eksporteres i hele verden.

Kasper Kyster (28) er møbeldesigner og master i Møbel & Objekt Design fra Det Kongelige Akademi. Han bor på Nørrebro med sin kæreste Lærke. Kasper er de seneste år som ny i branchen blevet hædret med blandt andet Danmarks Designskoles legat 2022 for hans afgangsprojektet The Master Collection. Kasper sætter materialenærhed og håndværk over alt andet og er nysgerrig på, hvordan gammelt håndværk og nye materialer kan give nye udtryk, og hvordan moderne teknologier kan påvirke håndværkets præg. I det sidste halvandet år har han arbejdet på tre designs, som lanceres i 2023 for en ny dansk møbelvirksomhed.

Programserien består af seks afsnit á 58 min.
Produceret af Monday Production.
Se med på DR 1 og på DRTV, når der er premiere tirsdag den 14. februar kl 20.00.